Fødselsdag i Kernehuset

Fødselsdage og andre festlige lejligheder

En fødselsdag er noget særligt.

I er som forældre velkomne til at deltage i fødselsdagsfesten. Nogle børn og forældre vil gerne fejre fødselsdagen hjemme med børnene fra stuen. Det vil vi gerne være med til, hvis I bor et sted, som vi kan nå enten til fods eller med offentlige transportmidler. Børnene skal ikke have gaver med. Vi laver en lille overraskelses-gave fra alle børnene på stuen.

for børnehavebørn:

Når I vælger at servere et "frokostmåltid" f.eks. pizza, pølsehorn, lasagne, rugbrødsmadder eller andet, så vær obs på, at nogle børn har større appetit end andre, og at der er sunde og nærende ting imellem det I vælger at servere, og gerne en masse gnavegrønt. Måltidet indtages helst før der evt. serveres kage, is slik el. lign. Vi opfordrer til, at sukkerholdige produkter holdes på et minimum. Det er ok at servere saft, juice eller sodavand, men ikke i store mængder. Kagemand med lidt slik på er også ok. Vi vil dog gerne henstille til, at det sukkerholdige indtages til fødselsdagen, derved undgår vi de, til tider, store slikposer, som ofte skaber besvær, når de medbringes i børnehaven.

Fødselsdagen skal være barnets dag, og ikke en konkurrence om at fremstille eller servere den flotteste frokostmenu. Ønsker I forældre at give børnene en lille hilsen med hjem fra fødselsdagen kan det evt. være et klistermærke, en kopi til farvelægning el. lign.

for vuggestuen:

I er velkomne til at være med til at fejre dagen hos os i vuggestuen. Det er vigtigt, at I i god tid har aftalt med stuens personale, hvordan dagen skal fejres. Tænk på at barnet gerne skal have en sund og energi-rigtig kost. Grovboller, gulerodssalat m/rosiner og frisk frugt er helt fint at servere. Vil I gøre det lidt anderledes og festligt kan I evt. bage bollerne som en kagemand/kagekone eller som figurer. Ligeledes kan frugten skæres ud og f.eks. serveres som små frugtspyd

 

Vi har den holdning i kernehuset, at traditioner og festdage er vigtige at bevare. ligeledes er det vigtigt, at der kendes forskel på hverdage og festdage. derfor er det ok, at vi i særlige tilfælde serverer kage, is, pandekager, æbleskive til jul, et glas saft/juice/sodavand.

Når det bare ikke tager overhånd.